Connect with us

TRŽIŠTA

UniCredit se povlači s Facebooka

Objavljeno

 


Društvene mreže

UniCredit je najavio potpuno povlačenje s Facebooka, Messengera i Instagrama od 1. juna.

– Dragi followeri, želimo vas obavijestiti kako nastavljamo raditi na unapređenju vlastitih kanala kako bismo u budućnosti s vama imali još kvalitetniju komunikaciju. Zbog predanosti ovom cilju, UniCredit je najavio potpuno povlačenje s Facebooka, Messengera i Instagrama od 1. juna, objavili su iz UniCreditove podružnice u Hrvatskoj Zagrebačke banke.

Šef UniCredita Jean Pierre Mustier još je u avgustu prošle godine naredio radnicima da prekinu sve veze banke s Facebookom nakon skandala s Cambridge Analyticom, kada se doznalo da su privatni podaci miliona korisnika iskorištavani u svrhe personaliziranih političkih marketinških kampanja.

– Facebook se ne ponaša etično. Nećemo ga koristiti dok se ne budu primjereno etično ponašali – rekao je tada Mustier, podsjeća Poslovni dnevnik.

Komentirajući ovu odluku Krešimir Macan, stručnjak za političke komunikacije, kazao je kako je to promišljena odluka i očito dio strategije.

Reklama

Za portal Direktno kazao je kako su ih neka iskustva u razdoblju dok su promatrali što se događa potaknula na ovakvu odluku jer „ako se oni već godinu dana ne oglašavaju na Facebooku, očito su nešto provjeravali, mogu li bez društvenih mreža“.

Macan kaže kako je UniCredit Grupa vjerovatno procijenila, s obzirom na to da banke imaju sve mobilne aplikacije, mobilno bankarstvo i time direktan kontakt s klijentima, da sebi mogu priuštiti da u pogledu društvenih mreža naprave uštedu, a da investiraju na neke druge kanale.

 

Izvor: Poslovni dnevnik

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu