Connect with us

SPORT

Izbor u znaku rukometa

Objavljeno

 


Ovogodišnji Izbor najboljih sportista BiH kojeg su na sjajan način organizovali „Nezavisne novine“ i Radio-televizija Bosne i Hercegovine možemo slobodno reći da je prošao u znaku rukometa. Potvrda toga je da su nagrade pripale trojici istinskih sportskih radnika i trenera koji su, svojim radom i rezultatima, obilježili godinu koja je na izmaku.

Tako je Marinko Umičević, dojučerašnji predsjednik Rukometnog saveza BiH (sada je potpredsjednik) i aktuelni prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske dobio priznanje za razvoj sporta u BiH. Nema sumnje da je on itekako zaslužio ovu nagradu s obzirom koliko je uradio za rukomet BiH, ali i za Košarkaški klub invalida „Vrbas“. Osim toga Marinko Umičević će do Olimpijskih igara koje se održavaju naredne 2020. godine u Tokiju, mjesečno sa 1.000 maraka finansirati plivača Mihajla Čeprkala.

Nagradu za fer-plej dobio je još jedan Banjalučanin, Darko Savić. Riječ je o direktoru ŽRK Borac koji je pomagao i pomaže veliki broj sportskih klubova u periodu koji je iza nas. Treći iz rukometne garde je selektor BiH, Bilal Šuman koji je po prvi put odveo reprezentaciju BiH na Prvenstvo Evrope koje se igra u januaru 2020. godine u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

Nema sumnje da se rukometni sport polako, ali sigurno vraća na velika vrata.
Ovom treba dodati kako se među nagrađenima našao i treći Banjalučanin. Radi se o Harisu Eminoviću koji je dobio priznanje za najboljeg sportistu u sportu za invalide, a član je Stonoteniskog kliba invalida „Vrbas“ u kojem je jedan od trenera Jovica Šormaz.

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu