Connect with us

SPORT

Umičević ostaje predsjednik Rukometnog saveza BiH do kraja godine

Objavljeno

 


Na molbu svih članova Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević prihvatio je da ostane na funkciji predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine do 31.12.2019. godine.

Gospodin Umičević učinio je do sada mnogo dobrog za rukometni sport Bosne i Hercegovine kao i Republike Srpske čiji je takođe predsjednik, što svjedoče i brojna priznanja koja je dobio proteklih dana.

Sigurno je da će sa svoje strane sve učiniti kako bi uspješno okončao započeti posao po rješavanju problema u ovom popularnom sportu.

Jedan od njegovih prioritetnih zadatak biće da se obezbijedi odlazak „A“ reprezentaciji Bosne i Hercegovine na Prvenstvo Evrope na koje su igrači na terenu ostvarili, a koje se održava u januaru 2020. godine (BiH igra u Norveškoj). Tim povodom u utorak, 24. decembra u sarajevskom hotelu „Hils“ biće održana Konferencija za medije (početak u 13 časova) na kojoj će biti prisutan i selektor Bilala Šuman sa saradnicima kao i kapiten Terzić.

Poziv će biti upućen i premijeru Federacije BiH, Fadilu Novaliću kako bi od njega dobili odgovor kada će biti uplaćeno ranije obećanih 100.000 maraka kako bi se isplatila novčana nagrada igračima i stručnom štabu za istorijski plasman na Prvenstvo Evrope.

Osim toga predsjednika Marinka Umičevića čeka, i nadamo se konačnog rješenja, po pitanju poreskog broja. Kao što je poznato Rukometni savez Bosne i Hercegovine tužio je Poresku upravu Federacije BiH koja je već trebala da Rukometnom savezu BiH izda novi poreski broj.

Reklama

Međutim, i dalje postoji velika opstrukcija od strane Poreske uprave iako smo od svoh institucija dobili odgovor da smo mi u pravu. Ukoliko se to ne desi u najskorije vrijeme, onda se planira održavanje Skupštine Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj bi trebalo da se donese odluka da se formira novi Savez čije bi sjedište bilo u Banjaluci i gdje bi se dobio novi poreski broj.

Predsjednik Marinko Umičević uputio dopis gospodinu Zoranu Tegeltiji, novom predsjedavajućem Savjeta ministara Bosne i Hercegovine za prijem kako bi ga upoznao o problemima u rukometnom sportu Bosne i Hercegovine sa molbom da pomogne u rješavanju problema, prije svih po pitanju dobijanja novog poreskog broja.

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu