Connect with us

TRŽIŠTA

Trgovine sa proizvodima lične i higijene prostora rade od 7 do 18h

Objavljeno

 


Republički štab za vanredne situacije pojasnio je da trgovine koje u svom asortimanu imaju proizvode koji služe za održavanje lične higijene i higijene prostora mogu da organizuju svoj rad u terminu od 7:00 do 18:00 časova, uz preduzimanje svih propisanih mjera zaštite.

„Republički štab za vanredne situacije daje pojašnjenje pojma trgovina robe široke potrošnje, a u smislu Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, u dijelu koji se odnosi na tačku 2. podtačka b. Zaključka, da se pod navedenim pojmom podrazumijeva i trgovina robom za održavanje lične higijene i higijene prostora“. saopšteno je iz Štaba.

Rad svih subjekata navedenih u tački 2. podtačka b) navedenog Zaključka se mora organizovati uz preduzimanje mjera propisanih ovim Zaključkom.

Podsjetimo, Vlada RS propisala je u srijedu vanredne mjere na području cijele Republike Srpske, koje će, za sad, biti na snazi do 30. marta.

Ovim mjerama, između ostalog, ograničava se rad u trgovačkim centrima od 7:00 do 18:00 časova, gdje mogu raditi samo trgovine prehrane/robe široke potrošnje, apoteke i poljoprivrene apoteke ako se nalaze u tržnom centru te trgovinama prehrane/robe široke potrošnje, trgovine stočne hrane i trgovine na veliko od 7:00 do 18:00 časova.

Nezavisne novine

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu