Connect with us

TRŽIŠTA

Arapski low-coster vraća se u Sarajevo

Objavljeno

 


Aerodrom Sarajevo

Niskotarifni prevoznik Air Arabia vraća se u Sarajevo sljedeće godine.
Ova aviokompanija je nedavno zakazala letova iz grada Sharjah za 2021. godinu. Letovi će se nastaviti 8. jula i svakodnevno će trajati do 6. septembra, objavio je portal Ex-Yu Aviation News.

Aviokompanija sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nije obavljala letove za Sarajevo 2020. godine zbog pandemije koronavirusa.

Inače ova godina je za sarajevski, jednako kao i za aerodrome širom svijeta, bila vrlo teška a nakon prošle godine koja je bila rekordna ove godine broj putnika je pao.

U mjesecu maju broj putnika je na godišnjem nivou bio manji za čak 93 posto a finansijski gubici sarajevskog aerodroma biće preko 13 miliona KM.

Procjenjuje se da će aerodromu za oporavak biti potrebne najmanje dvije do tri godine.

Biznisinfo

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu