Connect with us

TRŽIŠTA

Google otvara svoju prvu radnju

Objavljeno

 


Skoro tačno 20 godina nakon što je Apple otvorio svoju prvu prodavnicu, to će konačno učiniti i Google.
Kompanija je u četvrtak objavila da otvara svoju prvu fizičku prodavnicu, nazvanu Google Store, i to ovog ljeta u New Yorku.

Trgovina će se nalaziti ispod ureda kompanije u četvrti Chelsea, gdje zapošljava veliki dio od ukupno više od 11.000 zaposlenih u gradu, piše CNN.

Prodavaće se proizvodi poput Pixel telefona, Nest proizvoda, Fitbit i Pixelbooks uređaja, a slično Appleovom Genius Bar konceptu, Google će zaposliti “stručnjake” koji će kupcima pomagati da riješe probleme, poprave puknuti Pixelov ekran ili pomognu u instalacijama.

Kompanija je rekla da je ovo “važnan sljedeći korak u našem hardverskom putovanju”, prenosi BiznisInfo.

“Mnogi kupci i dalje žele probati uređaje prije nego što ih kupe – vidjeti kakav je osjećaj držati ih, kako izgledaju u njihovoj ruci ili na stolu,” dodaje se.

Tokom godina kompanija je otvarala privremene prodavnice u različitim gradovima uključujući New York, Chicago i London, omogućavajući ljudima da vide kako proizvodi rade, da pohađaju radionice i kupuju.

Reklama

Prva Googleova stalna prodavnica bit će udaljena samo nekoliko blokova od Apple Storea.

Biznisinfo

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu