Connect with us

TRŽIŠTA

U Srpsku zabranjen uvoz grožđa iz Albanije

Objavljeno

 


Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz 6,8 tona stonog grožđa porijeklom iz Albanije zbog povećanog sadržaja pesticida.

Iz Inspektorata Srpske je saopšteno da je u analiziranom uzorku utvrđeno je povećano prisustvo pesticida „propamokarb“ iznad propisanih vrijednosti, nakon čega je inspektor donio rješenje da se zabrani uvoz i uništi sporna pošiljka.

Iz Inspektorata ističu da nadležni inspektori posebnu pažnju posvećuju proizvodima sezonskog karaktera, koji se intenzivnije uvoze u određenom kraćem periodu godine i koji su karakteristični za određena godišnja doba.

U saopštenju je navedeno da u slučajevima poput ovog, kada se analizama utvrdi neka nepravilnost, ne postoji rizik da je hrana konzumirana jer nije ni bila dostupna potrošačima.

Preuzeto: Nezavisne novine

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu