Connect with us

TRŽIŠTA

Emirati neće sami povećati proizvodnju nafte

Objavljeno

 


Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) neće djelovati samostalno kada je riječ o povećanju proizvodnje nafte, rekao je danas upućeni izvor iz ove zemlje u regionu Persijskog zaliva.

Emirati ostaju posvećeni savezu članica Organizacije zemalja izvoznica nafte i njihovih saveznika (OPEK plus) i samo je Ministarstvo za energetiku nadležno za naftnu politiku, rekao je izvor koji je želio da ostane anoniman.

Ambasador UAE u Vašingtonu Jusuf el Otaiba saopštio je da njegova zemlja podržava povećanje proizvodnje i da će ohrabriti OPEK da razmotri veći izvoz.

Ministar energetike Suhail el Mazruei rekao je da UAE vjeruju u vrijednost koju OPEK plus donosi na tržište.

Grupa OPEK plus do sada se opirala pozivima SAD i američkih saveznika da poveća proizvodnju, iako je cijena barela nafte premašila 120 dolara.

Preuzeto: Nezavisne novine

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu