Connect with us

TRŽIŠTA

Vlada Srbije dozvolila slobodan izvoz suncokretovog ulja

Objavljeno

 


Ulje

Vlada Srbije usvojila je inicijativu Grupacije proizvođača biljnih ulja Privredne komore Srbije (PKS) da se nastavi sa slobodnim izvozom rafinisanog suncokretovog ulja u boci, a da se privremeno zaustavi izvoz sirovog ulja, saopštili su juče iz PKS.

PKS razmatra da podnese prijedlog Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da se dozvoli izvoz brašna i pšenice za domaće proizvođače koji imaju već unapred potpisane ugovore kako bi ih ispoštovali i održali stečene pozicije na evropskom i tržištu regiona.

Najavljeno je da će Komora sljedeće sedmice organizovati sastanak sa izvoznicima voća i povrća u Rusku Federaciju kako bi se definisale dalje zajedničke aktivnosti u vezi izvoznog plasmana ovih proizvoda i razmotrile mogućnosti alternativnih tržišta.

Podsjećaju da je ove nedjelje održan sastanak sa predstavnicima građevinske industrije povodom krize u Ukrajini.

Iz Komore ističu da se svakodnevno prati situacija na domaćem i međunarodnom tržištu građevinskog materijala sa ciljem da se ublaže posljedice poremećaja cijena na izvođenje građevinskih radova.

Preuzeto: RTRS

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu