Connect with us

TRŽIŠTA

Indija ograničila izvoz šećera do oktobra 2023. godine

Objavljeno

 


Izvor:

Indija je produžila ograničenje na izvoz šećera za još jednu godinu, do oktobra 2023., saopštila je vlada, ali se očekuje da će najveći svjetski proizvođač zaslađivača korigovati kvotu za ovogodišnju prodaju u inostranstvu.

Indija, najveći konzument šećera u svijetu, već je zabranila izvoz do kraja oktobra kako bi suzbila povećanje domaćih cijena, nakon rekordnog izvoza, prenio je Rojters.

„Ovo obavještenje samo proširuje vladinu politiku ograničenja izvoza šećera, ali ova odluka ne znači da vlada više neće dozvoliti izvoz šećera za 2022/23. godinu“, rekao je za Rojters Prakaš Naiknavare, generalni direktor Nacionalne federacije kooperativnih fabrika šećera.

Izvozna kvota za ovu sezonu bi mogla da bude izdata sljedeće nedjeje, saopštili su trgovinski i vladini izvori.

Prema Udruženju šećerana Indije, Indija bi mogla da izveze do devet miliona tona šećera u sezoni 2022/23.

Tanjug

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu