Connect with us

TRŽIŠTA

Najskuplji stan u Srbiji prodat za 1.280.350 evra

Objavljeno

 


Stanovi

Najviše novca u trećem kvartalu ove godine izdvojeno je za stan u novogradnji od 301 metar kvadratni u beogradskoj opštini Vračar 1.280.350 evra, dok je najskuplja kuća prodata na Savskom vencu za 5.100.000 evra.

Najskuplji metar kvadratni stana prometovan je na lokaciji Beograd na vodi i koštao je 10.400 evra po kvadratu, a ovaj stan u novogradnji ima površinu od 97 metara kvadratnih.

Ukupan obim novca na tržištu nekretnina u Srbiji u trećem kvartalu ove godine iznosio je 1,7 milijardi evra, što predstavlja povećanje od 10,6 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštio je Republički geodetski zavod.

Sklopljena su 34.503 kupoprodajna ugovora, što je za 0,9 odsto manje u odnosu na treći kvartal prošle godine.

Najveći broj kupoprodajnih ugovora – 8.103 zaključen je u Beogradu.

Najveći udio u ukupnim novčanim sredstvima u prometu nekretnina u Srbiji od 935,2 miliona evra imao je promet stanova, od čega je u Beogradu izdvojeno 579,6 miliona evra.

Reklama

Kreditnim sredstvima plaćeno je 25 odsto stanova, što je za osam odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Agencije

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu