Connect with us

TRŽIŠTA

Nestašica goriva potresa Francusku

Objavljeno

 


Kampanje sniženja, uska grla u snabdijevanju izazvana štrajkovima u rafinerijama i pojačana kupovina uspaničenih vozača glavni su razlozi prema novinama Ouest-France..
Otprilike 12 posto stanica ima teškoće s barem jednom vrstom goriva na pumpama, a situacija se razlikuje od regije do regije, rekao je portparol vlade Olivier Veran novinarima nakon sastanka Saveta ministara u srijedu. U regiji Hauts-de-France pogođeno je oko 30% stanica, navodi Revija HAK.

Francuski tržišni lider TotalEnergies objasnio je manjak snabdijevanja padom cijena na svojim stanicama. Popust od 20 centi dodat je državnom popustu od 30 centi na svim stanicama.

Tome treba dodati i štrajk u šest od osam francuskih rafinerija. Štrajk za povećanje plata, koji je započeo 27. septembra, ušao je u drugu nedjelju. Dakle, u Francuskoj se dogodila „savršena oluja“, kombinacija više faktora odjedanput.

Kako bi se što prije uspostavila normalna situacija, na sjeveru države puštene su strateške zalihe da bi se napunile benzinske pumpe.

Glas Srpske

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu