Connect with us

TRŽIŠTA

Preko banjalučkog Aerodroma od početka godine prošlo više od 250.000 putnika

Objavljeno

 


Preko banjalučkog „Aerodroma“ je od početka godine do kraja septembra prošlo je 250.939 putnika, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

U ljetnoj sezoni ostvarena je saradnja sa avio-kompanijama „Er Kairo“ i „Fribrd“ sa čarter letovima Banjaluka-Hurgada-Banjaluka i Banjaluka-Antalija-Banjaluka, te „Er Montenegro“ sa redovnom linijom Tivat-Banjaluka-Tivat.

Iz banjalučkog „Aerodroma“ navode da je nakon globalnog uticaja na vazduhoplovstvo koji je ostavila pandemija virusa korona, ova godina ipak bila uspješna.

– Tome svjedoči odlična saradnja sa vodećim evropskim niskotarifnim avio-kompanijama „Rajaner“ i „Vizer“, kao i sa kompanijom „ER Serbija“ – istakli su iz „Aerodroma“ Banjaluka.

Zimska sezona letenja otvorena je sa novom destinacijom kompanije „Rajaner“ Berlin-Banjaluka-Berlin.

Osim za Berlin, putnici sa banjalučkog Aerodroma mogu letjeti avio-kompanijom „Rajaner“ i za Brisel, Geteborg, Memingen, Beč, Milano, Bergamo, Stokholm Arlanda i Nirnberg.

Reklama

Sa avio-kompanijom „Vizer“ leti se do Dortmunda, Bazel Mulhausa, Malmoa, Stokholm Skavsta i Hamburga, dok „Er Serbija“ leti do Beograda.

Banjalučki „Aerodrom“ napominje da će nastaviti da razvija i planira poslovanje kako bi preduzeće bilo operativno za trenutne i buduće saradnje.

– Zadovoljni smo što našim sugrađanima ove zime možemo ponuditi putovanja širom Evrope i svijeta – zaključili su iz ovog preduzeća.

Preuzeto: RTRS

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu