Connect with us

TRŽIŠTA

Preko banjalučkog Aerodroma od početka godine prošlo više od 250.000 putnika

Objavljeno

 


Izvor:

Preko banjalučkog „Aerodroma“ je od početka godine do kraja septembra prošlo je 250.939 putnika, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

U ljetnoj sezoni ostvarena je saradnja sa avio-kompanijama „Er Kairo“ i „Fribrd“ sa čarter letovima Banjaluka-Hurgada-Banjaluka i Banjaluka-Antalija-Banjaluka, te „Er Montenegro“ sa redovnom linijom Tivat-Banjaluka-Tivat.

Iz banjalučkog „Aerodroma“ navode da je nakon globalnog uticaja na vazduhoplovstvo koji je ostavila pandemija virusa korona, ova godina ipak bila uspješna.

– Tome svjedoči odlična saradnja sa vodećim evropskim niskotarifnim avio-kompanijama „Rajaner“ i „Vizer“, kao i sa kompanijom „ER Serbija“ – istakli su iz „Aerodroma“ Banjaluka.

Zimska sezona letenja otvorena je sa novom destinacijom kompanije „Rajaner“ Berlin-Banjaluka-Berlin.

Osim za Berlin, putnici sa banjalučkog Aerodroma mogu letjeti avio-kompanijom „Rajaner“ i za Brisel, Geteborg, Memingen, Beč, Milano, Bergamo, Stokholm Arlanda i Nirnberg.

Reklama

Sa avio-kompanijom „Vizer“ leti se do Dortmunda, Bazel Mulhausa, Malmoa, Stokholm Skavsta i Hamburga, dok „Er Serbija“ leti do Beograda.

Banjalučki „Aerodrom“ napominje da će nastaviti da razvija i planira poslovanje kako bi preduzeće bilo operativno za trenutne i buduće saradnje.

– Zadovoljni smo što našim sugrađanima ove zime možemo ponuditi putovanja širom Evrope i svijeta – zaključili su iz ovog preduzeća.

Preuzeto: RTRS

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu