Connect with us

TRŽIŠTA

Prodaja Eplvoča potukla cijelu švajcarsku industriju satova

Objavljeno

 


Apple watch

Prodaja Eplovog pametnog sata, Eplvoča, nadmašila je 2019. godine prodaju cijele švajcarske industrije satova, prema rezultatima istraživanja bostonske kompanije Stratedži Analitiks.

U izvještaju ove kompanije za istraživanje tržišta, procjenjuje se da je Epl prošle godine isporučio 30,7 miliona komada svojih pametnih satova širom svijeta u odnosu na 21,1 milion ručnih satova svih švajcarskih brendova zajedno, prenosi CNBC.

„Analogni ručni satovi su i dalje popularni među starijim kupcima, dok mlađi naginju ka pametnim satovima i kompjuterizovanim uređajima koji se nose na ruci“, navodi se u izvještaju i dodaje da „tradicionalni švajcarski proizvođači satova, kao što su Svoč i Tiso, gube rat s pametnim satovima“.

Eplov sektor nosivih uređaja, uključujući Eplvoč i Erpods bežične slušalice, snažno raste. U posljednjem kvartalu 2019, ta divizija je zabilježila neto prodaju od preko 10 milijardi dolara, što je skok od skoro 27 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Izvor: Tanjug

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu