Connect with us

LIČNE FINANSIJE

Nikonovo takmičenje za fotografiju

SVIJET – Kategorija „Nikon 100th Anniversary“ (100. godišnjica kompanije Nikon) uvedena je u čast predstojećeg 100. rođendana kompanije Nikon 2017. godine, a kategorija „Next Generation“ (Sljedeća generacija) namjenjena je svim učesnicima mlađim od 30 godina i ima za cilj da podrži talenat nove generacije fotografa.

Objavljeno

 


Radove za Nikon Photo Contest 2016–2017. takmikčari će moći da pošalju od 17. oktobra 2016. do 27. januara 2017. na adresu http://www.nikon-photocontest.com

Nevil Brodi, svjetski priznat grafički dizajner i umjetnički direktor, koji je dizajnirao i novi logotip takmičenja, izabran je za predsjednika žirija zbog velikog uticaja koji ima na umjetnike, uključujući fotografe, kako mlađe, tako i starije. On o svojoj ulozi kaže: „Nikon Photo Contest je u svijetu priznat kao ključno mjesto na kojem se otkrivaju novi talenti i talenti u usponu kroz potragu za bogatom i maštovitom snagom i inspiracijom. Smatram da kao predsjednik žirija imam odgovornost da nastavim ovu izuzetnu tradiciju izborom radova koji predstavljaju nove ideje i vrhunski kvalitet. Uzbuđen sam što ću se upoznati sa načinom na koji učesnici izražavaju svoje sjajne ideje i kreativnost kroz dijela koja pošalju.“

Za kategorije za video i fotografije na takmičenju Nikon Photo Contest 2016–2017. prihvataće se radovi koji su snimljeni bilo kojim digitalnim uređajem, uključujući pametne uređaje, a trajanje video-radova treba da bude između šest i 180 sekundi. Pobjednici takmičenja Nikon Photo Contest 2016–2017. biće objavljeni jula 2017, a ceremonija dodjele nagrada biće održana u Japanu, zemlji u kojoj je nastala kompanija Nikon Corporation.

Izvor: Danas

 

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Svako veče uradite ovo: Najbolji savjeti za uštedu novca

Objavljeno

 

Kako uštedeti više novca je tema koja sve zanima, posebno poslije praznika i kad počnemo da razmišljamo o ljetovanju. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Koliko se razlikuje potrošnja goriva po putnom računaru od stvarne potrošnje

Objavljeno

 

Od

Cijene goriva

Zanimljivo je da većina kompjutera u automobilu obmanjuje u korist vozača i pokazuje više u odnosu na ono koliko vozilo zaista troši. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Kako da izbjegnete postpandemijsko trošenje i uštedite

Objavljeno

 

Od

Pandemija koronavirusa finansijski je oštetila brojne porodice, ali je i neke osobe naučila da budu štedljive. (više…)

Nastavite čitati

U trendu