Plaketa Biljani Nedić

0

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Ovo vrijedno priznanje dobila je na tradicionalnom 68. po redu izboru najboljih sportista kojeg organizuju dnevne novine „Glas Srpske“.

Ova sjajna košarkašica je sa svojim klubom u godini koja je izmaku ostvarila više nego sjajne rezultate.
Osmu godinu zaredom bila je dio ekipe koja je prigrabila šampionsku titulu u Ligi BiH, odbranjena je dupla kruna u Republici Srpskoj, i osvojena je „Bauerfeind“ regionalna liga košarke u kolicima.
Nema sumnje da je priznanje otišlo u pravo ruke, što potvrđuje dugotrajani aplauz kojeg je dobila na svečanoj manifestaciji koja je održana u Banskom dvoru u Banjaluci.

Među prvima Biljani Nedić je čestitao Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“, potom Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske kao i njeni saigrači Vlado Švraka, Pero Kuzmanović, Milan Jović, te Milica Gvozdenović, Aleksandar Vranješ i drugi.

Za najboljeg sportistu Republike Srpske za 2022. godinu izabran Pavle Dujaković, karatista banjalučke “Energije“, a priznanje mu je uručio Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.