Priznanje RS Srpske i RS Srbije

0

Plekete za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti sporta zaslužili su Rukometni savez Republike Srpske i Rukometni savez Srbije koje više nego uspješno vode Marinko Umičević, odnosno Milena Delić.

Plakete su im dodijeljenje na tradicionalnom Izboru najboljih sportista Republike Srpske koji je održan u Banskom dvoru u organizaciji dnevnih novina „Glas Srpske“. Umjesto Milene Delić priznanje je preuzeo Svetozar Stanković, generalni sekretar RS Srbije.

Osim njih palekete su dobili Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije i Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

“Želio bih da se zahvalim „Glasu Srpske“ na ovom značajnom priznanju. Takođe, ovim putem želio bih da direktoru Borisu Dmitrašinoviću, glavnom i odgovornom uredniku Borjani Radmanović-Petrović i uredniku sportske redakacije Dušanu Repij, kao i svim ostalim zaposlenim, na odlično organizovanom Izboru najboljih sportista”, istakao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Za najboljeg među najboljima izabran je fudbaler Borca Goran Zakarić, dok je član KKI „Vrbas“ Vlado Švraka dobio plaketu za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu. Među nagrađenima je i dirktor ŽRK Borac Darko Savić koji je dobio plaketu za doprinos u razvoju sporta.

PP