Umičević o odnosima u UO RSBiH

0

Marinko Umičević, predsjednik Upravnog odbora RSBIH na svom fejsbuk profilu govorio o odnosima koji vladaju u savezu.

Izjavu prenosimo u cjelosti.

____________

Svjedoci smo hajke koju vode pojedinci protiv mene i Upravnog odbora RSBiH, a iza svega toga stoji politička pozadina i ambicija bolesnih pojedinaca koji tu vide svoju šansu da ušićare kakve političke poene.

Ne pada mi na pamet da polemišem s kerama Jakobsfelda koji samo laju, te su neko i nešto kada nekoga napadaju. Za vrijeme moga akta i predsjedovanja, kao i za vrijeme ovog Upravnog odbora, RSBiH je odveo reprezentaciju na Evropsko prvenstvo bez ID broja, bez pomoći države, te smo ostvarili istorijski plasman.

Neću dozvoliti ponašanje gospodina Šumana i njegovu bahatost, kao ni bezobrazan odnos prema Upravnom odboru. Neću dozvoliti ni njegove snobovske ideje da svaki rukometaš spava u jednokrevetnoj sobi sa francuskim ležajem, kao ni da se plaća spavanje za devet dana a igrači dolaze samo dva dana prije, kao ni finansiranje prisustva menadžera i političara, te orgijanje igrača uoči utakmica, što se i odrazilo na utakmicu sa Bjelorusijom. Neću dozvoliti da gospodin Šuman na svoju ruku dogovara opremu za igrače, reklamiranje, sponzorstvo… Neću dozvoliti nepoštovanje Upravnog odbora, ni privatne zabave, odnosno dočeke.

Mora se znati red, te je gospodin Šuman taj koji treba da sprovodi odluku Upravnog odbora, za koji odgovorno tvrdim da nikada nije bio posvećen RSBiH kao sada.

Takođe, ne bi trebalo da selektor ne zove ni jednog igrača iz BiH lige, a zove povrijeđene pojedince koje poslije prodaje, zove one za koje mi moramo platiti avionske karte a onda oni i ne igraju. Tako bahato i bezobrazno ponašanje smo sve mi platili.
Ne mogu preći ni preko njegovih riječi da jedan član iz UO ne može da prisustvuje konferenciji za štampu. Tražiću da položi račun i tražiću njegovu odgovornost.

Još jednom čestitam igračima, te ćemo tražiti mogućnost da ih nagradimo finansijski, da napravimo prijem za njih u RSBiH, kao i da ih upoznamo sa stanjem u Savezu koji je tek 2017. godine osnovan, a prije par mjeseci prvi put upisan u Ministarstvo civilnih poslova i postao zvanični Rukometni Savez Bosne i Hercegovine.