Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

0

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja.
– Zadovoljstvo mi je što sam sa vama i znamo da institucije treba da stoje na rapsolaganju sportskim radnicima posebno onima koji su imali više poteškoća. Ta pomoć nikad nije onolika koliku bismo željeli da damo i kolika je potrebna, ali je bitno da smo izgradili odnos i da se razumijemo. Zahvalna sam što pronosite slavu Republike Srpske gdje god da odete. Zahvalna sam što se posvetili nečemu što je društveno korisno, što radite na reahabilitacij i na kraju što igrate za Republiku Srpsku. Moje pokroviteljstvo u vezi sa vašim događajima je kap u moru, ali ono što mogu istaći je da možete računati na to i da želimo i da povećamo pomoć – istakla je predsjednica Srpske Željka Cvijanović.


Marinko Umičević je naglasio kako je ponosna na sve šte je urađeno za minule dvije decenije.
– Prije svega želim da se zahvalim predsjednici Željki Cvijanović, mojim igračima što me trpe svih ovih 20 godina. Hvala i direktoru SC Borik Nenadu Taliću, portparolu Brankici Bavrlić, te Bojanu Gariću i drugima koji su učestvovali u pripremi ove izložbe. Sjećam se prve utakmice koju smo izgubili 6:4 od Maribora. Mi sada ne možemo da završimo utakmicu bez 70 koševa. Danas smo neprikosnoveni u BiH, a na pragu smo i titule u Bauerfeind ligi. Nije lako biti šampion u BiH u bilo kojem sportu posebno invalidnom. Mi smo multinacionalna ekipa, za nas od prvog dana igraju i Hrvati i Bošnjaci, mi smo Jugoslavija u malom – rekao je Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas.


Nenad Talić, direktor SC Borik je naglasio da je urađena velika stvar po pitanju postavke posvećene KKI Vrbas.
– Zadovoljan sam što smo otvorili još jednu izložbu sporta. Čestitam gospodinu Marinku Umičeviću koji je imao viziju sa svojim ljudima na svemu što je učinio za sport, za dobro koje je učinio u svim aspektima. Hvala i predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović na pomoći koju pruža svim klubovima i naravno Sportskom centru „Borik“ – izjavio je Nenad Talić.

PP