Male promjene za poboljšanje karijere u srednjim godinama

0

donosi Telegraph:

Sakrijte svoje godine

Ne trebate stavljati bilo kakve datume u vaš CV, uključujući i datum vašeg rođenja, jer je ilegalno za angažera da vas pita za godine u bilo kojem dijelu procesa za prijavljivanje.

  • Učinite da izgledate i da se osjećate odlično
  • Dotjerivanje vam može povećati samopouzdanje za intervju. Posjetite zubara za brzi pregled, uradite manikuru – i zapamtite, sijeda kosa ponekad može izgledati elegantno!
  • Naglasite ono što imate da ponudite. Ovo uključuje životno koliko i poslovno iskustvo. Možda znate bolje saslušati i suosjećati. Također, sa sobom nosite i mrežu mnogih poznanstava, što je u više slučajeva bolje nego kod mlađeg kandidata, i može biti vrjedniji material na poslu.

Twitter vam je prijatelj

U današnjem svijetu, ne možete se zamisliti bez društvenih mreeža. Nije prihvatljivo da ste “izgubljeni slučaj u vezi tehnologije”.

…Također, LinkedIn

LinkedIn je vrlo snažan instrument za angažiranje koji će vam pomoći da zaobiđete agencije za angažiranje. Napravite i uredite svoj profil. Pitajte ljude da vas preporuče i povežu sa utjecajnim ljudima. Zapamtite, budući poslodavci će vas tražiti na Google-u i LinkedIn-u.

Izgledajte profesionalno

To ne znači oblačiti se da izgledate mlađi. Odustanite od visokih potpetica i prekomjerne šminke. Uložite u dobro kvalitetnu torbu. Pogledajte kako se drugi oblače u vašoj kompaniji ili u kompaniji u kojoj biste željeli raditi i imitirajte ih. Razmislite i o ličnom dizajneru ako smatrate da vam je stil najbitniji.

Potražite inspiraciju u drugim ženama

Pronađite savjetnika. Otkrijte tajne drugih žena koje su starije od vas i koje još uvijek napreduju na poslu.