Connect with us

PROIZVODI/USLUGE

U Ravnom kupite tipične proizvode Hercegovine

MOSTAR – U Bio-speleološkom muzeju „Zavala“ nedaleko od špilje Vjetrenica u Ravnom, upriličeno je svečano otvaranje promotivno-prodajnog mjesta meda i drugih tipičnih proizvoda iz ovog djela Hercegovine.

Objavljeno

 


 

Ova aktivnost je dio projekta „Tipični proizvodi kao pokretač razvoja ruralnih područja -TERRA – Putovi meda kroz Durmitor i Hercegovinu“ koji finansira EU, a provode Udruženje za preduzetništvo i posao LiNK Mostar, Udruženje mladih za promociju tradicionalnih proizvoda „Okusi Hercegovinu“ Mostar i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore i Centra za inicijative iz oblasti održivog turizma iz Crne Gore.

Svečanost je organizovana uz potporu Opštne Ravno kao i domaćina načelnika Andrije Šimunovića, te susjednih opština, uz prisutnost predstavnika Delegacije EU u BiH, domaćih vlasti, stručnih udruženja, turističkih organizacija,  pčelara i gostiju.

Istoga dana je između učesnica u projektu potpisan Memorandum o razumijevanju,  promovisana je „Medna kuharica“ uz degustaciju „mednog menija“ i na kraju je upriličena posjeta špilji Vjetrenica.

Voditeljica projekta Alma Papić je istakla da će projekat ostvariti četiri rezultata od kojih je javnosti najinteresantniji novi turistički proizvod „Putevi meda kroz Durmitor i Hercegovinu“ koji će obogatiti turističku ponudu Hercegovine. Kako je Ravno blizu dva turistička emisiona centra – Dubrovnika i crnogorskog primorja, očekujemo da će rezultati ovoga projekta potaknuti razvoj turizma i pomoći ruralnom razvoju kroz afirmaciju domaćih proizvoda, posebice meda i proizvoda od meda. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 412.464 eura (806.709,46 KM) od čega EU financira 84,70% u okviru IPA programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2007-2013. Projekt  se provodi 22 mjeseca na područjima opština Trebinje, Nevesinje, Gacko, Bileća, Berkovići, Ravno, Mostar, Stolac i Ljubinje (BiH), te općina Žabljak, Plužine, Šavnik, Nikšić, Mojkovac i Kolašin (Crna Gora). 

Izvor: Akta.ba

Reklama
Nastavite čitati

PROIZVODI/USLUGE

Otvoren savremeni Tropic market i u Čelincu

Objavljeno

 

Od

Domaći trgovački lanac Tropic danas je u Čelincu, na adresi Kralja Petra Prvog 2, u 9:00 časova otvorio 64 poslovnu jedinicu. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Bema podijelila svojim radnicima visokokvalitetnu obuću

Objavljeno

 

Od

Tvornica obuće „Beme“ svojim radnicima u Banjoj Luci podijelila je po jedan par visokokvalitetne kožne obuće. (više…)

Nastavite čitati

U trendu