Connect with us

SPORT

KKI Vrbas: Izvinjenje simpatizerima

Objavljeno

 


KKI Vrbas

Povodom dana grada Banja Luka ove godine će se održati 55 manifestacija kulturnog, zabavnog i sportskog sadržaja koje su objedinjene pod zajedničkim nazivom „Proljeće u Banjaluci“.
„Svi nas pitaju zašto nema turnira u čast pokojnog Gorana Krsmanovića, našeg vječnog kapitena i osnivača kluba, koji je mlad preminuo“ – rekao je Marinko Umičević, predsjednik kluba, te dodaje da se taj turnir tradicionalno održavao unazad dvanaest godina.

„Nažalost, odjeljenje za sport grada Banja Luka je donijelo odluku da ne možemo konkurisati za dvije manifestacije, a jedna od njih bi bila taj taradicionalni turnir do kojeg nam je jako stalo. Njihovo je objašnjenje da smo već konkurisali i dobili saglasnost za organizaciju Euro lige koja je održana u Banjoj Luci u martu ove godine, i čija se organizacija dobije jednom u trideset godina, te da nam nije dozvoljeno da konkurišemo za drugu sportsku manifestaciju“ – izjavio je Umičević.

Umičević dalje navodi da su na ovaj turnir tradicionalno dolazili gosti iz Italije, Njemačake i Slovenije, te da će istima biti teško objasniti zašto ova manifestacija nije uvrštena za program dana Grada.

„Lično smatram da je to djelo gospodina Dejana Travara koji je došao u odjeljenje za sport, a koji je dokazani mrzitelj Košarkaškog kluba invalida Vrbas. Čitav smisao svog života je posvetio da ugasi ovaj klub, ali mi smo sve jači i jači.

Teško nas je pogodila ova odluka odjeljenja za sport, te ne krivimo načelnika Banjca, ali do ovoga nije trebalo doći.

Izvinjavamo se našim simpatizerima što ove godine neće biti memorijalnog turnira u čast Gorana Krsmanovića. Neka mu je laka crna zemlja. Neka mu je čast, i hvala“ – izjavio je Umičević.

Reklama

 

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu