Connect with us

SPORT

Pobjeda KKI Vrbas pred finalni turnir Evrokupa

Objavljeno

 


derbi

KKI Vrbas je u subotu odigrao derbi kola lige BiH protiv ekipe KIK Sana iz Sanskog Mosta. Vrbas je pobjedio rezultatom 74:62, u teškoj utakmici, pravoj prvenstvenoj.
„Ovom pobjedom smo četiri kola prije kraja osigurali titulu šampiona za 2017/2018 sezonu koju smo dodali titulama NLB lige i kupu BiH“ – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik kluba.

Ekipa KKI Vrbas danas kreće za Španiju, za učešće na final fouru Evrokupa, a čeka ih put oko 3000 km. Očekivanja na finalu su velika, te se nadaju da će dostojanstveno predstavljati Banjaluku, Republiku Srpsku, te Bosnu i Hercegovinu.

„Zahvaljujemo se predsjedniku Republike Srpske gospodinu Miloradu Dodiku, predsjednici Vlade gospođi Željki Cvijanović, te gradonačelniku gospodinu Igoru Radojičiću, Tvornici obuće Bema, Miroslavu Janjaninu, direktoru GP Krajina gospodinu Borku Đuriću, direktorici Elektrokrajine gospođi Seki Kuzmanović, koji su nam omogućili ovaj put u Španiju“ – izjavio je Umičević, te dodaje da nisu željeli uključivati humanitarni broj za sakupljanje sredstava kako ne bi uzeli dio kolača od onih kojima je to potrebnije.

„Zahvaljujemo se ekipi domaćina Španiji, koja nam je omogućila da naknadno uplatimo sva potrebna sredstva, kao i prevozniku autobusa, te se nadamo dobrom uspjehu iz Badahosa“ – izjavio je.

SPORT

Plaketa Biljani Nedić

Objavljeno

 

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu za 2022. godinu pripala je Biljani Nedić, članici Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. (više…)

Nastavite čitati

SPORT

KKI Vrbas: „Evroliga 1“ u Banjaluci

Objavljeno

 

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima. Osim višestrukih šampiona NLB lige, BiH i Republike Srpske na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće: njemački Keln, Padova Millenium Basket iz Italije i London Titans (Engleska) i DeVeDo (Holandija). (više…)

Nastavite čitati

SPORT

Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

Objavljeno

 

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske. (više…)

Nastavite čitati

U trendu