Connect with us

TRŽIŠTA

MG Mind povećao udio u Prijedorputevima, Gas Petrol stekao akcije Čistoće

Objavljeno

 


BANJALUKA – MG Mind povećao je udio u preduzeću Prijedorputevi sa 9,5 posto na 13,09 posto poslije transakcija obavljenih na Banjalučkoj berzi 4. juna.
MG Mind, vlasnika Mladena Milanovića, kupio je dionice koje je prodao Fond za restituciju RS, a transakcija je koštala 411.760,80 KM, odnosno 1,10 KM po akciji.

Najveći dioničar Prijedorputeva ostaje Dragan Čorokalo sa 78,77 posto akcija.

Istog dana, Gas Petrol d.o.o. Mrkonjić-Grad stekao je 5 posto akcija preduzeća Čistoća a.d. Banja Luka , a kao i u slučaju Prijedorputeva prodavac je Fond za restituciju RS.
Ova transakcija iznosila je 337.473,48 KM.

Najveći dioničari Čistoće su Tržnica d.o.o. Banjaluka sa 51 posto, Grad Banja Luka posjeduje 30 posto, DUIF Kristal Invest – OMIF Maximus Fund 10 posto, dok je Gas – Petrol Mrkonjić Grad na četvrtom mjestu sa 5,09 posto akcija.

 

Izvor: Indikator.ba

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu