Connect with us

TRŽIŠTA

“Suzuki” porazio BMW i postao najprofitabilniji proizvođač automobila na svijetu

Objavljeno

 


Suzuki

“Suzuki” je najprofitabilniji proizvođač automobila na svijetu.

“Ferari” i “Porše” najviše zarade po svakom prodatom automobilu, a BMW je već dugo bio zacementiran na tronu kao najprofitabilniji proizvođač automobila na svijetu. Sada ga je, uz opštu nevjericu, porazio proizvođač jeftinih automobilskih minijatura i sve dopadljivijih terenaca.

Riječ je o “Suzukiju” koji je prema pisanju pojedinih njemačkih medija trenutno najprofitabilnija auto marka. Tako njemački Handelsblatt Global javlja, pozivajući se na konsultantsku kuću Ernst & Young, da je “Suzuki” pobijedio bavarskog giganta, prenosi Index.hr.

Prema njihovoj publikaciji, BMW je u prvoj polovini 2018. godine najprofitabilniji, ali nakon udarca Dieselgatea u Njemačkoj i Trampovih trgovinskih napada, razina profita pada. Prevedeno to znači da je drugi kvartal ove godine “Suzuki” završio s profitnom maržom od 11,8%, naspram BMW-ovih 11,4%.

Dovoljno za malu, ali vrlo slatku pobjedu. Baš kao što su to Džimni i ostatak ekipe, mali i vrlo simpatični proizvodi velikog potencijala.

 

Reklama

Izvor: Index.hr

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu