Connect with us

TRŽIŠTA

Povećan broj radnika u dvije djelatnosti: Zapošljavaju 38 odsto ukupne radne snage

Objavljeno

 


Broj nezaposlenih u Srpskoj

U Republici Srpskoj je na kraju septembra ove godine bilo ukupno 268.879 zaposlenih – podaci su Zavoda za statistuku RS.


To znači da je za šest mjeseci ove godine, odnosno od marta povećan broj ukupno zaposlenih u Srpskoj za 5.140.

U svim područjima je povećan broj zaposlenih izuzev u obrazovanju, finansijskim djelatnostima i u području vađenja rude gdje je došlo do neznatnog smanjenja.
Najveći broj radnika zaposlen je u prerađivačkoj industriji i trgovini u kojima radi čak oko 38 od ukupnog broja zaposlenih. U javnoj upravi i odbrani, obrazovanju (područjima koji primaju plate direktno iz budžeta) i u zdravstvu zaposleno je ukupno 65.989 radnika ili 24,5 odsto od ukupnog broja zaposlenih.

Istovremeno, na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS u novembru je bilo 97.193 nezaposlenih što je za oko 17.000 manje nego na početku godine.

 

Izvor: Srpskainfo.com

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu