Connect with us

TRŽIŠTA

ArcelorMittal jedini dostavio ponudu za RŽR Ljubija

Objavljeno

 


RŽR Ljubija

Kompanija ArcelorMittal jedina je dostavila dokumentaciju za učešće na aukciji, na kojoj će na prodaju biti ponuđen državni kapital u Rudniku željezne rude “Ljubija” iz Prijedora, nezvanično saznaje ATV.

“Israeli Investment Group”, na čelu sa Evgenijem Zotovim, koji je, za 65 odsto akcija svojevremeno nudio 92 miliona maraka, nije dostavio dokumentaciju u predviđenom roku. Za ATV poručuje da je od IRB-a tražio produžetak roka, i da čeka odgovor. Kako saznajemo, nema mogućnosti produženja, jer se to već jednom dogodilo.

Aukcija IRB-a zakazana je za 30. januar, a Odlukom o prodaji definisano je da je vrijednost kompletnog paketa 69,02 miliona maraka.

 

Izvor: Indikator.ba

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu