Connect with us

TRŽIŠTA

Banjalučki Bel Invest postao drugi najveći akcionar preduzeća Promet TP a.d. Prnjavor

Objavljeno

 


Aukcija

Bel Invest d.o.o. Banja Luka stekao je 13 posto udjela u preduzeću Promet TP a.d. Prnjavor.

Bel Invest je otkupio 9,4 posto akcija Promet TP a.d. Prnjavor koje je na aukciji prodao PREF a.d. Banja Luka a takođe je u proteklom periodu kupio i određen broj akcija od akcionara sa manjim procentualnim učešćem.

Najveći akcionar TP a.d. Prnjavor ostaje Petar Dušanić sa udjelom od 22,7 posto, dok je Bel Invest navedenim sticanjem akcija postao drugi najveći akcionar društva. Treći najveći akcionar je Zoran Lukanović sa 10,1 posto.

U 2016. godini društvo Promet TP je imalo ukupan prihod od 304 hiljade KM, a raspolagalo je stalnim sredstvima u vrijednosti 7,5 miliona KM. Društvo ostvaruje simbolične prihode od svoje osnovne djelatnosti – trgovine, a većinu svojih objekata idaje pod zakup i time ostvaruje prihode.

Bel Invest je firma koja se bavi poslovanjem nekretninama.

Reklama

 

Izvor: Indikator.ba

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu