Connect with us

TRŽIŠTA

Kompanije iz UAE zainteresovane za luku Bar

Objavljeno

 


Luka Bar

Predstavnici kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), iza kojih stoji vladajuća kraljevska porodica Al Nahijan, doći će tokom ove nedjelje u posjetu Crnoj Gori, kako bi se raspitali o privatizaciji Luke Bar.


Kako su objavile podgoričke “Vijesti” na svom sajtu, pozivajući se na izvor iz Luke Bar, tokom posjete planiran je i dolazak dva arapska inženjera u barsku kompaniju.

Crnogorska Vlada, Ministarstvo ekonomije i Savjet za privatizaciju zvanično nisu definisali plan privatizacije za ovu godinu, ali kako list navodi, pozivajući se na izvore, vlada “ubrzava zaokruživanje svih pravnih akata da bi se spremno dočekalo raspisivanje tendera za Luku Bar”.
Crnogorski predsjednik Milo Đukanović nedavno je boravio u UAE gdje je razgovarao sa onima koji su iskazali interesovanje za Luku Bar.

Kako se navodi, investitori iz Emirata iskazivali su interesovanje za Luku Bar i prije dvije godine kada je bio aktuelan prethodni tender za barsku kompaniju, ali i 2013. godine tokom koje su bivši dio Luke – Kontejnerski terminali i generalni tereti, poslije sprovedenog tendera, prodati tuskoj kompaniji “Global Ports Holding”.

List prenosi i da su pri kraju pregovori o usvajanju novog kolektivnog ugovora u Luci Bar, o čemu je novi direktor Vladan Vučelić u petak razgovarao s predstavnicima sindikalnih organizacija i dodaje da je ostalo da se usaglase detalji oko otpremnina i platnih razreda.

 

Reklama

Izvor: Tanjug

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu