Connect with us

TRŽIŠTA

Skupština Crne Gore izglasala mjere za jeftinije gorivo i osnovne životne namirnice

Objavljeno

 


Podgorica, Crna Gora

Skupština Crne Gore usvojila je izmjene i dopune zakona koje se odnose na smanjenje akciza na gorivo i poreza na dodatu vrijednost /PDV/ za osnovne životne namirnice, pa se očekuje da će to već od sljedeće sedmice uticati na cijene goriva.

Za izmjene i dopune Zakona o akcizama kasno sinoć je glasalo 49 poslanika, dok je 50 glasalo za izmjene i dopune Zakona o PDV-u. Izmjene i dopune Zakona o porezu na nepokretnosti podržalo je 49 poslanika.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović nada se da će u ponedjeljak ili utorak moći da utiču na nove cijene goriva, te ukazao da bi cijene bile visoke i kada bi država ukinula kompletne akcize na gorivo. „Bojim se da je prošlo vrijeme jeftine hrane i energenata.

To je svima za nauk da se time pozabavimo. Uvozno smo zavisni i nismo prethodnih 15 do 20 godina ništa uradili“, naveo je Damjanović, prenijeli su crnogorski mediji.

Preuzeto: Glas Srpske

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu