Connect with us

TRŽIŠTA

Nema domaćih radnika: Turci postavljaju pločice u novogradnji u Trebinju

Objavljeno

 


Trebinje

Trebinjski građevinari već odavno, zbog nedostatka kvalifikovane radne snage, zapošljavaju radnike iz drugih krajeva BiH, a na građevinama odnedavno rade i majstori iz Turske, piše „Srpskainfo“.

Jedna od najvećih građevinskih firmi u Hercegovini angažovala je podizvođača radova za keramičke poslove na velikom gradilištu u Trebinju.

Firma iz Sarajeva dovela je petnaestak Turaka da postavaljaju pločice i rade drugu keramiku. Prva grupa je došla prije dvadesetak dana, a prije nekoliko dana stiglo je još nekoliko Turaka. Sa radnicima je u Trebinje došao i prevodilac.

Firma iz Sarajeva smjestila je keramičare, koji po prvi put na trebinjske građevine dolaze iz druge evropske države, u jedan privatni objekat u Trebinju.

– Naša firma angažuje podizvođače za pojedine poslove. Angažovali smo firmu iz Sarajeva za keramičke poslove. Ova firma je dovela radnike iz Turske i oni rade na našem gradilištu – potvrdio je sagovornik Srpskainfo.

Reklama

Zanimanje keramičar u Trebinju je vrlo rijetko, jer nikada nije postojanja srednja škola koja bi obrazovala ove majstore.

U prošloj godini u Trebinju je izgrađeno 5 novih stambenih jedinica, u izgradnji je bilo 7, a u ovoj godini počela je gradnja novih stambeno -poslovnih kompleksa.

Stanove u Trebinju kupuju i stranci, a među kupcima ima i poznatih ličnosti iz javnog života. Ovih dana pojavila se informacija da je stan u novom trebinjskom naselju u centru grada kupila i bugarska ambasadorka u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa.

 

Izvor: Indikator.ba

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu