Connect with us

TRŽIŠTA

Albanija vratila proizvode iz nekoliko zemalja regije

Objavljeno

 


Albanija

Na nekoliko graničnih prelaza, Nacionalna agencija za hranu Albanije (NFA) u utorak je blokirala ulazak 48 tona proizvoda iz nekoliko zemalja.

Polovina blokiranih proizvoda dolazi iz Srbije, tačnije 20,4 tona voćnih sokova Fruktala, koji nisu prošli zakonske norme za trajnost proizvoda.

NFA je također blokirala 2,7 tona soli iz Republike Makedonije zbog nepotpune dokumentacije. Iz istog razloga 4 tone Red Bull energetskih napitaka vraćeno je u Rumuniju.

U luci u Draču, sol je takođe bila blokirana iz Njemačke, u količini od 21 tone, jer proizvodi nisu imali datum proizvodnje, kao ni sastav, bilo da je u pitanju jodirana so ili ne.

Albanija je obrazložila da je riječ o mjerama koje se poduzimaju u skladu s akcijama za sigurnost hrane u zemlji.

 

Reklama

Izvor: Indikator.ba

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu