Connect with us

TRŽIŠTA

Otvoren prvi Amazonov supermarket bez kase

Objavljeno

 


Kompanija Amazon otvorila je svoj prvi supermarket bez kase, u kom nema čekanja u redu ni kupovine u kešu ili provlačenjem kartica na kasi.

Supermarket Go Grocery otvoren je u Sijetlu, gradu u kom je Amazon i osnovan. Kupci se registruju prilikom ulaska u prodavnicu skeniranjem aplikacije na mobilnom telefonu. Kamere i senzori prate šta je uzeto sa polica, a naplata se vrši sa Amazonovog naloga po izlasku iz prodavnice.

– Volim pogodnost bukvalnog grabljenja i odlaska – rekao je Art Kuniiuki, menadžer za plate koji je u novotvorenom marketu kupio čokoladu, tjesteninu i još neke namirnice, prenosi AP.

Prilikom porodične kupovine samo jedan telefon se skenira i preko njega vrši kupovina i sve što uzimaju iz prodavnice naplaćuje se sa kartice korisnika koji je skenirao telefon prilikom ulaska.

U Los Anđelesu planiraju da otvore prodavnicu namirnica, ali drugog tipa, u kom neće koristiti tehnologiju bez kase, ali detalje još ne žele da iznose. Kompanija ne želi da saopštava ni da li planira da otvori još Go Grocery prodavnica.

Napominju i da tu tehnologiju neće donijeti u prodavnice namirnica Whoole foods koje su kupili prije tri godine.

Reklama

Amazon nije jedini koji želi da otvara prodavnice bez čekanja u redu i bez novčanika. Ranije ovog mjeseca je 7/Eleven najavio testiranje takve prodavnice u Irvingu u Teksasu.

Agencije

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu