Connect with us

TRŽIŠTA

Facebook uložio 5,7 milijardi dolara u digitalnu firmu u Indiji

Objavljeno

 


Facebook je stekao veliki vlasnički udio u digitalnom ogranku ogromnog indijskog konglomerata Rilajens Indastris, u želji da poveća prisustvo u toj zemlji koju vidi kao jedno od svojih najbrže rastućih tržišta.

Ova društvena mreža je investirala 5,7 milijardi dolara u firmu Ðio Platforms, u vlasništvu Rilajens Indastisa, kojim upravlja milijarder Mukeš Ambani, javlja CNBC.

Facebook je s ovim ulaganjem stekao 9,99 odsto vlasničkog udjela u Ðio Platformsu, čija je vrijednost prijne ove investicije procjenjena na 65,95 milijardi dolara.

Indija je ključno tržište za Facebook servis slanja poruka Vocap, koji u toj zemlji ima preko 400 miliona korisnika.

Iz Facebooka su najavili da će sa Ðiom raditi na stvaranju „novih servisa koji će ljudima i preduzećima omogćiti efikasnije poslovanje u rastućoj digitalnoj ekonomiji“.

Tanjug

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu