Connect with us

TRŽIŠTA

Erbas planira da otpusti najmanje 15.000 zaposlenih

Objavljeno

 


Predstavnik „Erbasa“ Mihael Šelhorn izjavio je da evropski proivođač aviona planira da otpusti najmanje 15.000 zaposlenih.

“Planiramo ukinuti 15.000 radnih mjesta, i to minimalno”, rekao je Šelhorn.

On kaže da su se izgledi za sektor avionske industrije ponovno pogoršali zbog širenja zaraze virusa korona i obnovljenih ograničenja putovanja u mnogim zemljama.

Stanje na početku jeseni gore je nego što je kompanija ljetos procenjivala, kazao je Šelhorn za njemački poslovni dnevnik Handelsblat.

Njemački list piše da su pojedine „Erbasove“ fabrike bile nedovoljno iskorišćene i prije pandemije, kao i da sindikati strahuju da bi uprava mogla zatvoriti čitave pogone.

Šelhorn je isključio tu mogućnost, barem u Njemačkoj, prenijela je Hina.

Reklama

“Konkretno smatram da trenutno nijedno njemačko postrojenje nije u opasnosti”, rekao je on.

Izvršni direktor „Erbasa“ Gijom Fori izjavio je u septembru da će nastojati da izbjegne otkaze u smanjenju troškova, ali da ne može da jamči da će mu to poći za rukom.

U pismu zaposlenima Fori je u septembru upozorio da će „Erbas“ možda biti prisiljen na otkaze jer je tempo oporavka avionskog saobraćaja iznevjerio očekivanja.

Agencije

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu