Connect with us

TRŽIŠTA

Njemačka: Od 9. marta dm će nuditi brze corona testove

Objavljeno

 


U lancu drogerija „DM“ širom Njemačke kupci će od naredne sedmice moći kupiti brze testove za coronu za samoprimjenu.

– Očekuje se“ da će testovi biti dostupni od 9. marta, pod uvjetom da se proizvođač pridržava obaveza isporuke, saopćili su iz kompanije. Testovi će biti ponuđeni „što je jeftinije moguće“, navodi se.

Na upit, lanac nije želio davati „bilo kakve tačne podatke o prodajnoj cijeni“, jer su rasprave bile u toku. – Važno je da se život vrati u normalu što je brže moguće i što dalje, dodali su iz dm-a. Kompanija želi tome doprinijeti. Međutim, iznos isporuke u početku će biti „ograničen po osobi“, navodi se.

Čim budu daljnje isporuke i dalja odobrena ispitivanja, ograničenje više neće važiti.

Prošle sedmice je njemački Federalni institut za lijekove i medicinske proizvode (BfArM) izdao posebna odobrenja za tri proizvoda za upotrebu kod kuće. Uzorci se uzimaju kroz bris u prednjem nosu.

Indikator.ba

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu