Connect with us

TRŽIŠTA

Er Srbija u avgustu prevezla rekordnih 300.000 putnika

Objavljeno

 


Er Srbija prevezla je tokom avgusta 2021. godine više od 300.000 putnika u redovnom i čarter-saobraćaju, što je najveći broj putnika prevezenih za mjesec dana u 2021. godini, saopštila je danas nacionalna avio-kompanija.

Er Srbija podsjeća da je je posljednji put prevezla više od 300 hiljada putnika tokom samo jednog mjeseca u pretpandemijskoj 2019. godini, koja je po svim parametrima bila rekordna za tu kompaniju.

Srpska nacionalna avio-kompanija navodi da od početka ljetne sezone bilježi konstantan rast broja putnika, te da je zahvaljujući rekordnim rezultatima tokom maja i juna ove godine, Er Srbija u drugom kvartalu 2021. na beogradskom aerodromu zabilježila tržišni udio od 52 odsto, što predstavlja rast od čak 9 procentnih poena u odnosu na drugi kvartal rekordne 2019. godine.

Nacionalini avio-prevoznik, međutim, upozorava da se situacija u vezi sa pandemijom virusa korona u pojedinim zemljama pogoršava, zbog čega su sve češća ograničenja u putovanjima.

„Iz tog razloga, planovima za naredni period pristupamo sa dozom opreza“, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Tanjug

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu