Connect with us

TRŽIŠTA

Sijarto: Redovna isporuka gasa preko Bugarske

Objavljeno

 


Mađarska dobija ruski gas prema ugovoru sa „Gaspromom“ preko Bugarske i Srbije, a ruska kompanija je obavijestila Budimpeštu da se tranzitne pošiljke preko Bugarske posebno obrađuju, rekao je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

– Želim da uvjerim sve da prekid isporuke gasa Bugarskoj ne znači zaustavljanje tranzitnih pošiljki preko te zemlje – rekao je Sijarto na svojoj Fejsbuk stranici.

Sijarto je rekao da naredna mađarska obaveza plaćanja za ruski gas dospijeva 22. maja, a uplata u evrima biće izvršena u „Gasprombanci“, gdje će iznos biti pretvoren u rublje.

„Gasprom“ je jutros saopštio da je u potpunosti prekinuta isporuku gasa Poljskoj i Bugarskoj zbog neplaćanja ovog energenta u rubljama. Iz kompanije navode da će snabdijevanje biti obustavljeno dok se ne izvrši uplata.

Ruska energetska kompanija juče je obavijestila bugarsku kompaniju „Bulgargaz“ da će od danas, 27. aprila obustaviti isporuke prirodnog gasa Bugarskoj, saopštilo je bugarsko Ministarstvo energetike, prenio je TASS.

Preuzeto: RTRS

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu