Musk odustao od ulaska u Upravni odbor Twittera

0

Izvršni direktor “Tesle” Elon Musk, koji je nedavno kupio veliki udio u Twitteru, odlučio je da se ne pridruži Upravnom odboru te kompanije, objavio je generalni direktor te društvene mreže Parag Agrawal.
„Elonovo imenovanje u odbor trebalo je da bude ozvaničeno 9. aprila, ali je on istog jutra rekao da više ne namjerava da se pridruži odboru. Vjerujem da je tako najbolje. Cijenimo i uvijek ćemo cijeniti doprinos naših dioničara bez obzira da li su oni u našem odboru ili ne. Elon je naš najveći dioničar i ostaćemo otvoreni za njegov doprinos”, napisao je Agrawal u tvitu u nedjelju uveče, prenosi tv stanica CNN.

Portparol Twittera je potvrdio da je Musk odlučio da se ne pridruži bordu direktora.

Muskova odluka dolazi otprilike sedmicu dana nakon što je Twitter objavio u podnesku dostavljenom regulatoru da planira da imenuje generalnog direktora Tesle i SpaceXa u svoj Upravni odbor s mandatom koji bi se završio 2024. godine.

Musk je nedavno otkrio da je kupio više od 9,0 posto udjela u Twitteru, čime je postao najveći dioničar te kompanije. U okviru dogovora da dobije mjesto u odboru kompanije, Musk se složio da ne kupuje više od 14,9 posto dionica kompanije dok bude u odboru.

Tanjug