Connect with us

LIČNE FINANSIJE

Lica sa invaliditetom biće oslobođena plaćanja putarina

Objavljeno

 


Putarina

Vlada Republike Srpske naložila je Nadzornom odboru i upravi Javnog preduzeća „Auto-putevi Republike Srpske“ da oslobodi plaćanja putarine lica sa invaliditetom i oboljele od rijetkih bolesti.

Vladi Srpske, koja ima funkciju Skupštine Javnog preduzeća „Auto-putevi“, inicijativu za oslobađanje pomenutih kategorija od plaćanja putarine uputili su Organizacija amputiraca „Udas“ Republike Srpske i Savez za rijetke bolesti, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

U skladu sa Pravilnikom o naplati putarine, „Auto-putevi“ treba da oslobode plaćanja putarine motorna vozila u vlasništvu lica sa invaliditetom sa 80 odsto ili više procenata tjelesnog oštećenja, odnosno lica kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje koje ima za posljedicu nesposobnost donjih ekstremiteta 60 ili više procenata.

„Oslobađanje plaćanja putarine odnosi se i na motorna vozila koja su registrovana na udruženja i saveze organizacija lica sa invaliditetom, a koja imaju status udruženja od javnog interesa u Republici Srpskoj, motorna vozila kojim se prevoze oboljeli od rijetkih bolesti u svrhu liječenja, te motorna vozila civilne zaštite“, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: Akta.ba

Reklama

LIČNE FINANSIJE

Svako veče uradite ovo: Najbolji savjeti za uštedu novca

Objavljeno

 

Kako uštedeti više novca je tema koja sve zanima, posebno poslije praznika i kad počnemo da razmišljamo o ljetovanju. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Koliko se razlikuje potrošnja goriva po putnom računaru od stvarne potrošnje

Objavljeno

 

Od

Cijene goriva

Zanimljivo je da većina kompjutera u automobilu obmanjuje u korist vozača i pokazuje više u odnosu na ono koliko vozilo zaista troši. (više…)

Nastavite čitati

LIČNE FINANSIJE

Kako da izbjegnete postpandemijsko trošenje i uštedite

Objavljeno

 

Od

Pandemija koronavirusa finansijski je oštetila brojne porodice, ali je i neke osobe naučila da budu štedljive. (više…)

Nastavite čitati

U trendu