Connect with us

TRŽIŠTA

Sa tržišta BiH se povlači hodalica za djecu

Objavljeno

 


Povučeni proizvodi

SARAJEVO – Dječija hodalica „Teddy“ bugarskog proizvođača „Chipolino Ltd.“ predstavlja ozbiljan rizik od povreda, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi, utvrđeno je da ova hodalica ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 1273:2010, jer je, pored ostalog, visina sjedišta u najnižem položaju manja od minimalno propisane visine od 18 centimetara.

Uvoznik Bojprom d.o.o. Banjaluka je preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.

Preporučuje se potrošačima, koji su kupili ovaj proizvod, da ga odmah prestanu koristiti i da isti vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

 

Izvor: Faktor

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu