Connect with us

TRŽIŠTA

Turska obustavila letove ka još 9 zemalja

Objavljeno

 


Turska će do 17. aprila obustaviti letove prema i iz još devet zemalja – Njemačke, Francuske, Španije, Norveške, Danske, Belgije, Austrije, Švedske i Nizozemske u sklopu mjera protiv koronavirusa, izjavio je u petak ministar prometa i infrastrukture Cahit Turhan.

Zemlja je prethodno obustavila sve putničke letove do Kine, Irana, Italije, Iraka i Južne Koreje zbog brzog porasta slučajeva u tim zemljama.

Turhan je novinarima rekao da se obustava letova može produžiti dalje, što će biti najavljeno u narednom periodu u saradnji s ministarstvom zdravlja.

Govoreći i o pomorskom prijevozu, Turhan je napomenuo da je vremenski period za brodove koji trebaju najaviti dolazak povećan sa 24 na 48 sati. Dodao je da će brodovi koji napuštaju teško pogođene zemlje biti otkriveni na ovaj način.

Svi putnički i željeznički prijelazi između Turske i Irana također su ranije zatvoreni, rekao je Turhan, napominjući da se pošiljke prenose preko gruzijske granice.

Biznisinfo

Reklama

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu