Connect with us

TRŽIŠTA

Ryanair u Zadru otvara ljetnu bazu, uvodi 37 linija

Objavljeno

 


Zračni prijevoznik Ryanair u Zadru ponovo otvara ljetnu bazu te će taj grad povezati s 37 odredišta, od kojih je 17 novih, a sve uz ulaganje od 200 miliona američkih dolara, najavili su u utorak na virtuelnoj konferenciji za medije čelnici tog prijevoznika i Zračne luke Zadar.

Konferencija je održana netom nakon one s predstavnicima zagrebačkog aerodroma, na koji taj avioprijevoznik dolazi prvi put ove godine uz najavu otvaranja 12 međunarodnih linija, dok na zadarskom operira već godinama sezonski čineći i najveći dio putničkog prometa te luke.

To je na konferenciji potvrdio direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić, koji je kao i predsjednik Uprave Ryanaira Eddie Wilson naglasio da se ove godine na toj luci unatoč pandemiji i ograničenjima putovanja nadaju dobroj popunjenosti letova.

“Otvaranje novih linija u ovoj izazovnoj sezoni je dobra vijest i potvrda naše izvrsne suradnje s Ryanairom u zadnjih 14 godina, čemu se nadamo i ubuduće”, kazao je Klišmanić.

Wilson je istaknuo da će u bazi u Zadru imati dva bazna aviona, te da će s tim aerodromom imati 78 sedmičnih letova prema mnogim evropskim odredištima, a uvjeren je i da će to pokrenuti turizam na zadarskom području, posebno ako se Evropa otvori u ljetnim mjesecima s obzirom na nastavak vakcinacije.

Kazao je i da ukupno u Hrvatskoj, za zadarski i zagrebački aerodrom, ulažu 400 miliona dolara, kao i da kupci u Hrvatskoj već mogu rezervirati ljetne letove pa i s mogućnošću odgode putovanja i zamjene karata bez ikakvih dodatnih nadoplata, a očekuje i da će karte biti ‘razgrabljene’.

Reklama

Hina

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu