Connect with us

TRŽIŠTA

Spor oporavak od nestašice goriva

Objavljeno

 


Oporavak od nestašice goriva na benzinskim stanicama u Engleskoj odvija se suviše sporo, saopštilo je danas Udruženje trgovaca gorivom u maloprodaji /PRA/.

Mnoge stanice za točenje goriva ispražnjene su u Londonu i na jugoistoku Engleske usljed nedostatka vozača kamiona cisterni.

Istraživanje PRA je pokazalo da je 12 odsto pumpi u Londonu i na jugoistoku i dalje prazno, dok 17 odsto ima samo jednu vrstu goriva.

U istom području, 71 odsto stanica ima i benzin i dizel, a taj procenat je 90 odsto izvan Londona, prenio je AP.

– Oporavak se jednostavno ne dešava dovoljno brzo. Ušli smo u 15. dan krize – izjavio je predsjednik PRA Brajan Maderson.

On je dodao da je potrebno obaviti nezavisnu istragu o krizi da bi vozači u budućnosti bili zaštićeni od akutne nestašice goriva.

Reklama

Preuzeto: RTRS

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu