Connect with us

TRŽIŠTA

Veliko interesovanje za državnih 100 eura mladima u Srbiji

Objavljeno

 


Evro

Više od pola miliona mladih u Srbiji se prijavilo za novčanu pomoć od 100 eura, za prvih 18 sati od početka prijave, što je otprilike polovina građana koji na to imaju pravo, saopštio je sinoć ministar finansija Siniša Mali.

Mali je na Instagramu naveo da „to pokazuje da je u pitanju prava i dobra mjera, koja pokazuje snagu naše države, kao i to da ispunjavamo obećanja“.

– Možete da se prijavite na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, a potrebno je samo da unesete JMBG, broj lične karte i da izaberete banku u kojoj želite da vam novac bude uplaćen. Isplate slede od 1. februara – precizirao je ministar, dodajući da prijave traju do 30. januara.

Ministar je naglasio da je država izdvojila sredstva za mlade kako bi se smanjile negativne posljedice virusa korona, ali i pomoglo građanima da što lakše prebrode težak period.

Mali je podsetio da je tokom 2020. godine država isplatila 100 eura punoljetnim građanima, kao i da je prošle godine isplaćeno 30+30+20 eura.

Dodao je u prethodnom periodu na račun penzionera uplaćeno 50 eura, nezaposlenima 60 eura, ljudima koji žive na Kosovu 200 eura.

Reklama

– Na ovaj način smo uložili ogroman novac, ali nam se taj novac i vratio. Nama je prošle godine stopa rasta ekonomije bila 7,5 odsto, apsolutno smo prvaci i na vrhu smo Evrope kada je stopa rasta ekonomije u pitanju, kazao je Mali.

Indikator.ba

TRŽIŠTA

Pica u Hrvatskoj među najskupljim u EU

Objavljeno

 

​Pice su u Hrvatskoj tokom 2022. poskupjele za 28.2 odsto, što je četvrti najveći rast u EU. (više…)

Nastavite čitati

ANALIZE

Suzbijanje cijena glavni zadatak

Objavljeno

 

Suzbijanje cijena robe široke potrošnje biće jedan od najvažnijih zadataka u idućoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti teška i sa smanjenom likvidnošću privrede zbog poskupljenja svih ulaznih komponenti. (više…)

Nastavite čitati

TRŽIŠTA

Kako će funkcionisati digitalni evro

Objavljeno

 

Digitalni evro projekt je „digitalizacije“ evropske zajedničke valute a takav bi novac bio elektroničko sredstvo plaćanja kojim bi se mogli služiti svi u evropodručju. (više…)

Nastavite čitati

U trendu