Telekom Slovenije i dalje zainteresovan za Telekom Srbije

0

„Interesuju nas sve priče u kojima možemo da budemo dio veće regionalne ili globalne priče. Telekom (Slovenije) će morati da slijedi globalni trend vlasničke konsolidacije“, rekao je Skobe, a prenosi regionalni poslovni portal Seebiz.

Skobe kaže da mu nije poznato kad bi mogao uslijediti novi tender za prodaju Telekoma Srbija, a iz medija je, kako navodi, saznao da bi srpska vlada najpre želela manjinskog partnera.

Na prošlom tenderu za kupovinu Telekoma Srbije, Telekom Slovenije je učestvovao u zajedničkoj ponudi sa američkim fondom Apolo, navodi Seebiz.

Vlada Srbije je u decembru prošle godine odbila ponude koje su dostavljene na tenderu za kupovinu Telekoma Srbija,  pošto, kako je tada rekao premijer Aleksandar Vučić, nije dobila zadovoljavajuću cijenu.

Najveći akcionar Telekoma je država Srbija sa 58,11 odsto akcija, 20 odsto je u vlasništvu kompanije, dok 14,95 odsto posjeduju građani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni Telekoma.

Na tender raspisan u julu 2015. za kupovinu većinskog paketa akcija u Telekomu, koji je u vlasništvu države, stiglo je šest ponuda.

Vučić je, poslije odluke da Telekom Srbija ostane u rukama Republike, najavio da predstoji reorganizacija kompanije, kako bi ona povećala svoje performanse i kasnije postigla realno veću cijenu od ponuđene na tenderu, ali je tokom predizborne kampanje, u aprilu ove godine, rekao da je zažalio što Vlada nije prodala nacionalnog telekom operatera.

 

Izvor: Tanjug